Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
изкуствена кожа за мебели и тапицерия
Автор: kojazatapiciraneceni Категория: Бизнес
Прочетен: 48006 Постинги: 12 Коментари: 0
Постинги в блога от Февруари, 2014 г.
      Пиклирането на кожите се прилага при кожи с косъм и при кожи с естествен цвят, които няма да се дъбят. Тази обработка се състои в следното: в дървено корито се приготвя така наречения " пикел" - разтвор от сярна киселина с концентр...
Категория: Рецепти
Прочетен: 1186 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 09.03.2014 19:38
         Частта откъм главата за заека се изпъва с клечки. Одраните кожи се изсушават на санка на сухо и проветриво място. За да се предпазят от загниване, те се посипват предварително със смес от 1 килограм дървени стърготини, 500 грама...
Категория: Рецепти
Прочетен: 3273 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.02.2014 21:27
    Агнешките и овчите кожи съдържат известно количество мазнини както в основата на космите, така и в самата тъкан.
   Обезмасляването се извършва чрез изпиране в мека вода, към която за всеки литър вода се прибавят по 2 грама настърга...
Категория: Рецепти
Прочетен: 900 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 25.02.2014 14:05
        Лещенето на кожите има за цел да отстрани подкожната съединителна тъкан и мазнините откъм вътрешната им страна. Преди това кожите се изцеждат през ленена торба или центрофуга за пране, за да се освободят от излишната вода, която ...
Категория: Рецепти
Прочетен: 891 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.02.2014 21:37
 Консервиране на кожи
                                        Сушене
      За да се подготвят за консрвиране, одраните в разгънато състояние кожи се изпъват върху дървена повърхност или рамка, като се заковават с малки гвоздейчена с косъ...
Категория: Рецепти
Прочетен: 5967 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 24.02.2014 21:49
Търсене

За този блог
Автор: kojazatapiciraneceni
Категория: Бизнес
Прочетен: 48006
Постинги: 12
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728